
Główny Inspektor Sanitarny informuje, że w próbkach jaj pobranych przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej z następujących partii produktów:
Super jaja 10 sztuk, rozmiar M, klasa A Wyprodukowano przez Fermy Drobiu Wo źniak Sp. z o.o., Żylice 35A, 63-900 Rawicz, kod pakowni: PL 30225901, kod na skorupce jaja: 3PL30051328, data minimalnej trwałości: 03.12.2016;
Super jaja 10 sztuk, rozmiar M, klasa A Wyprodukowano przez Fermy Drobiu Wo źniak Sp. z o.o., Żylice 35A, 63-900 Rawicz, kod pakowni: PL 30225901, kod na skorupce jaja: 3PL30101312, daty minimalnej trwałości: 05.12.2016 oraz 06.12.2016;
Jaja średnie M 30 sztuk klasa jakości A, klasa wagowa M Wyprodukowane przez: Fermy Drobiu Woźniak Sp. z o.o., Żylice 35a, 63-900 Rawicz, Polska, kod pakowni: PL 30225901, kod na skorupce jaja: 3PL08101301, data minimalnej trwałości: 03.12.2016;
stwierdzono obecność Salmonella Enteritidis. Wymienione powyżej produkty pobrane zostały do badań w sklepach sieci DINO POLSKA S.A. G łówny Inspektor Sanitarny o powyższych wynikach poinformował Inspekcję Weterynaryjną, w celu podjęcia odpowiednich działań nadzorczych wobec producenta. Spo życie jaj wskazanych w komunikacie stanowi potencjalne zagrożenie dla zdrowia, dlatego nie należy ich spożywać. Firma Fermy Drobiu Wo źniak Sp. z o.o. poinformowała Głównego Inspektora Sanitarnego, że podjęła szereg działań mających na celu zapewnienie bezpieczeństwa jaj wprowadzanych do obrotu przez tę firmę.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Ja już wywaliłam swoje. I wszystko z lodówki. Tak na wszelki wypadek.